Det händer mycket kring Karin Rehnqvist i november 2022. Månaden innehåller en mix av nomineringar, pris och uruppföranden, inkusive en operapremiär.

Den 1 november utses vinnaren av Nordiska rådets musikpris under en direktsänd prisutdelning från Musikhuset i Helsingfors. Karin Rehnqvists kör- och orkesterverk Silent Earth är ett av de tolv nominerade bidragen från det nordiska musiklivet.


4 november blir det i Hamar, Norge, världspremiär för Day is here!, för dubbelkör, solister och stråkensemble. Med Det Norske Solistkor, Ensemble Allegria under ledning av Grete Pedersen.
Stycket ges även i Fredrikstad den 5 november och i Oslo den 6 november.


Den 11 november inträffar Musikförläggarnas prisgala på Grand Hôtel i Stockholm. Här är Karin Rehnqvists körverk Tiden ropar på dig (med Harry Martinsons dikter Världsklockan, Natt samt Hårt åskväder) nominerad i kategorin Årets konstmusikpris – Liten ensemble/Kammarmusik.

I november 2017 tilldelades Karin Rehnqvist Musikföläggarnas hederspris.

Den 19 november har äntligen helaftonsoperan Strandad premiär på Kungliga Operan i Stockholm. Libretto av Kerstin Perski och i regi av Natalie Ringler. Många medverkande är igång i denna föreställning, en ömsint opera som kretsar kring allmänmänskliga frågor om sorg, saknad, överlevandeskuld och sökande efter balans i en värld som vänts upp och ned.

Bland andra medverkar sångarna Vivianne Holmberg, Lena Willemark, Carl Ackerfeldt, Katarina Leoson, Johan Edholm samt Kungliga Operans kör och Hovkapellet. Allt under ledning av dirigenten Cathrine Winnes.


Och i slutet av oktober kommer ett överraskande pris till Karin Rehnqvist. Stay tuned.


Previous post Ett drabbande klimatoratorium
Next post Hösten 2022