STRÅLAR AV LJUS (Rays of Light) (2003/2021)

För diskantkör och piano

Durata ca 5 min

Som barn sjöng jag mycket i kör i Nybro kyrka. Jag älskade det. Nu när jag är vuxen dyker vissa psalmtexter upp i mitt huvud och ber om ny melodi. Här har jag kombinerat ihop två dikter, vars enkelhet, djup och skönhet är svindlande. Deras självständiga melodier vävs ihop till en tvåstämmighet i folklig stil.
Det handlar om ljus och hopp.

Vänligt över jorden glänser 
strålen av ett himmelskt hopp. 
Stilla inom tidens gränser 
evighetens sol går opp,
…… 

I öster stiger solen opp
och sprider guld på sky….

Strålar av ljus är


– Karin Rehnqvist 21/8 2023

Dedicated to Adolf Fredrik’s Girls Choir, in memoriam Bo Johansson.
The choir part of Strålar av ljus (Rays of light) is derived from Ljus av ljus (Light of light) for upper voices and orchestra.

Previous post När sången blir stycke för soloviolin
Next post Våren 2024