Vid Grammisgalan 2014 (celebrerades på Cirkus i Stockholm den 19 februari) fick tonsättaren och kompositionsprofessorn och initiativtagaren till Kvast, Karin Rehnqvist, en Grammis i kategorin Årets klassiska.

Juryn hade fått till ett tufft startfält i denna kategori: Anne Sofie von Otter med Douce France, Nina Stemme och Svenska Kammarorkestern med Wagners Wesendonck-lieder, Martin Fröst med Mozart samt Stenhammarkvartetten med – Stenhammarkvartetter.

Tack Mozart, Wagner, Stenhammar!

– Vi är ganska skygga, tonsättarna, vi tar inte så stor plats. Men jag vill passa på att tacka de övriga nominerade tonsättarna ikväll: Mozart, Wagner och Stenhammar. De kunde tyvärr inte komma, sa Karin Rehnqvist i sitt tacktal.

Enbart live-inspelningar

KR-cd_LIVE+GrammisKarin Rehnqvists album Live innehåller fem tidigare outgivna live-inspelningar med kammarensembler, körer, orkestrar från framföranden i New York, Båstad, Stockholm, Amsterdam och Porto.

Totalt medverkar inte mindre än 350 musiker, sångare och korister i de sju verken på cd-skivan: Ljus av ljus för barnkör och symfoniorkester, Quem chama? Vem ropar? happening för en konsertsal, två folksångerskor och ensemble, Salve Regina – himlarnas drottning för blandad kör och kammarensemble, Musik till den sovande för baryton, 2 violiner, klarinett och pukor, Rädda mig ur dyn för sopran och altsaxofon,  Till Ängeln med de brinnande händerna för oboe och blandad kör, samt Hymn för hög sopran, blandad kör och symfoniorkester.

 

 

 

Previous post Hösten 2015
Next post Hedersdoktor vid Birmingham City University